fbpx

peuterslaaptraject

Wordt het ooit beter….?

Steek je hand op als je dit herkent:

👋 De avonden dat je rustig een hele film -wakker- kon blijven uitkijken, zijn voorbij.
Net als je op de bank wilt ploffen hoor je gepruttel uit de de babyfoon komen. Je kind is al lang geen baby meer, maar die babyfoon kan nog niet weg, want iedere avond is het weer bal.
En dan gebeurt het… je peuter begint te mopperen, steeds harder. Eigenlijk weet je al hoe laat het is. Je doet nog even alsof je niks hoort, misschien dat je partner…? Maar hij kijkt je onzeker aan. En daarom ga jij maar weer naar boven, *zucht*. “Weltrusten” zeg je alvast tegen je lief; je weet namelijk al dat je niet meer beneden komt…)

👋 Toen je kindje kleiner was, zat je er met alle liefde avonden naast. Nu hij groter wordt, merk je dat je er steeds minder begrip voor kunt opbrengen. Je wilt er graag voor hem zijn, maar je merkt dat het je behoorlijk begint op te breken! Als je heel eerlijk bent: je bent er klaar mee! Je cijfert jezelf compleet weg, en voelt je een slaaf van je kind.
Je geduld raakt op. De hele dag draait om het (niet) slapen, en je hebt al in eeuwen geen fatsoenlijke nacht geslapen. Maar je wil je kind ook niet laten huilen. Hoe ga je dit ooit doorbreken?

👋 Niet alleen jij bent kapot moe, ook je kind is al tijden niet de meest zonnige versie van zichzelf. Waar is dat vrolijke poppie van je gebleven?

👋 Je wordt gek van al die onbedoelde adviezen. Dat je je peuter verwent, dat je haar gewoon moet laten huilen, want ze is je gewoon aan het manipuleren en uittesten. Je gaat er ook door twijfelen: ben je je kind nu niet aan het verpesten? Neemt ze nou een loopje met je?

👋 Het voelt alsof je helemaal klem zit door het moeizame slapen van je kind. Je zou wel een keer een weekendje weg willen. Maar zoals het slapen nu gaat… dat kan je toch niemand aan doen?!

Kortom, je zit met je handen in het haar. Hoe harder je hier tegen vecht, hoe moeizamer het slapen lijkt te gaan. 
Je ziet eigenlijk geen andere oplossing meer dan je peuter te laten huilen… je moederhart breekt al bij het idee….

Hoe zou het voor je zijn als…

❤️ Jij je avond weer terug hebt. Eindelijk dat goede boek lezen. En als je peuter dan een keer wakker wordt, ook je lief het vertrouwen heeft dat hij jullie kleintje kan troosten. Eindelijk die beklemmende last van je schouders.

🧡 Je begrijpt hoe het komt dat je kind het soms lastig vindt om te gaan slapen. En beter nog, je weet ook wat je kunt doen om hem hierin te ondersteunen.

💛 Jullie hebben een goede manier gevonden, waarbij slapen weer fijn is en je niks hebt hoeven doen waar je niet achter staat, om daar te komen.

💚 Jullie ’s ochtends de dag al een stuk uitgeruster beginnen. Je hebt de energie om activiteiten te ondernemen, om spelletjes te spelen. En aan het eind van de dag kun je terug kijken op een fijne dag (meestal dan he, het blijven peuters, hoe goed ze ook slapen: maar aan het slapen zal het niet meer liggen 😉  )

💙 Je vertrouwen hebt in je aanpak, en dat deze bij jullie past. Je hebt een duidelijk plan, waarbij je gewoon mag troosten als er verdriet is. Daardoor behoort de ellenlange strijd en onzekerheid tot de verleden tijd.

💜 Je iemand van je tribe opbelt, en vraagt of je kind een nachtje kan komen logeren. (en dit natuurlijk mag)
Gewoon alleen al die gedachte, de mogelijkheid dat het kan! Wat een verademing.
Je voelt je steeds meer JIJ in plaats van die uitgeputte MOEder (of vader, maar dat bekt niet zo lekker 😉 ).  

Niet meer iedere avond gedoe, een beter uitgerust kind, papa en mama, en weer tijd en energie voor leuke dingen en gezellig samenzijn: dat is mogelijk als je start met het traject ´Een droom van een slaper: beter slapen voor peuters’ .

Binnen 8 weken

✩ Begrijp je waar het huidige slaapgedrag vandaan komt;
✩ Weet je wat er nodig is om dit op een liefdevolle manier te veranderen;
✩ Weet jij hoe je je rust kunt bewaren op het moment dat je peuter rond bedtijd om aandacht vraagt;
✩ Maken we van bedtijd en slapen weer een fijn moment van de dag;
✩ Creëer jij weer ruimte voor jezelf en je eigen ontspanning en worden je avonden weer van jou.

Omdat beter slapen en energie hebben om overdag beter in je vel te zitten (voor ouders EN kinderen) elkaar positief beïnvloeden, gaan we ook aan de slag met thema’s als:

👉 Het liefdevol stellen van grenzen;
👉 Het hoe en waarom van huilen;
👉 Hoe je kunt dealen met de emoties van je peuter.

Kortom, een breed traject waar jij uit kunt halen wat je nodig hebt.
Ik trek geen standaard trucjes uit de kast; alle  advies en begeleiding is op maat!

Praktisch: Hoe gaan we dat dan doen?

✩ We speuren de oorzaak van het huidige slaapgedrag op: wat maakt dat het slapen een uitdaging is?;
✩ We maken samen een duidelijk stappenplan, op maat gemaakt voor jouw gezin, zodat je precies weet hoe je stap voor stap het slaapprobleem kunt omkeren naar slaapsucces;
✩ Ik loop in 4 coachcalls van 30 minuten (via Zoom), 8 weken met je mee door het hele proces; je mag alles aan me vragen en met me overleggen.
✩ Heb je 8 weken lang een open lijntje met mij via Signal (een soort Whats App)

Na 8 weken is de sfeer in huis radicaal omgekeerd EN de ontspanning en gezelligheid (’s avonds EN overdag) weer teruggekeerd.

Dit hele pakket vraagt slechts een investering van €379,- (of 2x €194,-), en dit zit er allemaal in:

Een droom van een slaper: beter slapen voor peuters

429 379
  • Hét peuterslaappakket, met 8 weken begeleiding
  • je krijgt inzicht wat de oorzaak is van het huidige slaapgedrag;
  • Op maat gemaakt stappenplan passend bij jullie unieke situatie;
  • 4 coachcalls;
  • Tussentijds vragen stellen via Signal (vergelijkbaar met Whats-App);
  • Aanvullende informatie middels video/podcast/transcript;
  • Houvast voor de komende maanden en antwoord op al je vragen.

Dit is een TIJDELIJKE INTRODUCTIEPRIJS met €50,- KORTING!

Echt een nobrainer als je het mij vraagt!

Boek je nu alvast een afspraak en je krijgt binnen 24 uur toegang tot de online omgeving. Daar staat nu al een schat aan informatie, zodat je zelf direct al kunt beginnen met veranderingen. 

De online omgeving wordt de komende periode steeds verder uitgebreid. 
Je hebt minstens 1 jaar toegang tot de library, en krijgt dus alle updates mee voor de introductieprijs!

FAQ:

Hoe lang heb ik toegang tot de online omgeving?

Je hebt minstens een jaar toegang tot de online library, waar je keer op keer  de video’s kunt bekijken.
Mochten er nieuwe video’s worden toegevoegd, heb jij daar natuurlijk ook toegang toe!

Wat als mijn kind jonger/ouder is?
In dit programma richt ik me vooral op peuteruitdagingen. Is jouw kind tussen de 0 en 8 jaar kan ik je helpen. Niet alles zal dan voor jullie van toepassing zijn. Doordat het traject voor het overgrote deel maatwerk is, zal ik jullie zeker voldoende kunnen begeleiden.
Is jouw kind jonger of ouder dan 16m/4jr, stuur me dan een berichtje, of plan een -gratis- koffiecall in. Dan kunnen we samen bekijken of ik je kan helpen, en of dit traject ook de beste optie is voor jullie.  

Hoe lang duurt het voordat mijn kind beter slaapt?
Ik kan daar geen uitspraken over doen. Ik beloof nooit dat je kind binnen een x aantal weken zal doorslapen. Dat komt omdat we slaap niet willen en kunnen afdwingen en we een stevige basis gaan neerzetten voor een duurzaam resultaat.

Daarnaast hangt het af van zoveel verschillende factoren. Welke omstandigheden spelen er? Hoe oud is je kindje? Wat speelt er eventueel nog meer? We stippelen samen een liefdevolle route uit, die je peuter helpt om beter te gaan slapen, passend bij de huidige situatie en mogelijkheden. 

Wat ik je wel kan beloven? Dat je beter begrijpt hoe slapen werkt, en welke factoren daar allemaal van invloed op zijn. Dat jij weet wat je zelf kunt doen om de kans op slaap zo groot mogelijk te maken. En dat gaat een wereld van verschil maken.
Ik loop 8 weken met je mee aan de zijlijn. Mocht het gewenste einddoel dan nog niet zijn behaald, werk ik de laatste stappen voor je uit, zodat je daar zelfstandig mee aan de slag kunt. Mocht het nodig zijn, kun je altijd extra begeleiding bij boeken. 

Moet ik mijn kleintje laten huilen?
Mijn benadering staat voor een liefdevolle aanpak. Daarmee bedoel ik dat de stappen die we zetten naar meer slaap overzichtelijke stappen zijn, die passen binnen de ontwikkeling en mogelijkheden van je peuter. Hierdoor is het voor zowel jou als je kindje behapbaar. Als er dan tranen komen (wat een heel logische en natuurlijke reactie is van je peuter), mag je gewoon gaan troosten. Om zo hem of haar het (zelf)vertrouwen te geven dat hij/zij het zelf kan. Dus helemaal zonder tranen, dat kan ik niet beloven. Maar ik zet huilen nooit in als ‘oefenmiddel’, en een kookwekker heb je bij mij echt niet nodig.
Ondanks dat er wellicht wat traantjes vloeien, hoeft je kleintje niet alleen te huilen, en al zeker niet te laten huilen. Als er verdriet is, mag je troosten.
Door de liefdevolle stappen die je gaat zetten, die passen bij de ontwikkelingsfase en mogelijkheden van jouw kindje, zal de hoeveelheid tranen minimaal zijn.

Help je me ook met….?
Ik kan je helpen met allerlei verschillende slaapuitdagingen.
Denk aan:
-Strijd rondom bedtijd;
-Inslaapproblemen;
-Nachtmerries/nightterrors;
-Vroeg wakker worden;
-Nachtelijk waken (nachtbrakers);
-Afbouwen van nachtvoedingen;
-Overgang van ‘familie bed’ naar eigen bed;
-Slapeloosheid;
-Hoofdbonken;
-Slaapwandelen.
Twijfel je of ik jullie peuter ook kan helpen? Stuur me dan een berichtje, of plan een -gratis- koffiecall in. Dan kunnen we samen bekijken of ik je kan helpen. 

We gaan binnenkort op vakantie, lopen die 8 weken dan door?
Het kan altijd gebeuren dat er een periode komt waar een korte pauze welkom is. Dat kan een vakantie zijn, maar ook ziekte bijvoorbeeld.
We kunnen dan, in overleg, er voor kiezen om de begeleidende coachcalls over een langere periode uit te spreiden.

Kan ik je tussentijds vragen stellen?
In het traject ´Een droom van een slaper: beter slapen voor peuters’ zit zowel coaching als de mogelijkheid om tussentijds vragen te stellen via Signal (vergelijkbaar met What’s App).
Dat is juist zo fijn, want daardoor loop ik 8 weken met je mee langs de zijlijn en kun je morgen iets direct veranderen wat vandaag niet lekker liep.

Hoe veel tijd kost dit traject mij/ons?
Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer een kwartiertje van je tijd. Wel is het nodig om een aantal dagen een slaaplog bij te houden. De start up duurt ongeveer 45 min, de intake en de overige 4 coachcalls een half uur. 
De filmpjes zijn opgedeeld in kleine blokjes, die optioneel zijn te bekijken. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om het enkel als audio tot je te nemen, of kun je het in schriftelijke vorm lezen. Maar net wat voor jou prettiger werkt.

Doordat we werken aan een slaapuitdaging, zal het je uiteindelijk alleen maar tijd opleveren.

Kom je bij ons thuis?
Om een duidelijk beeld van jullie situatie te krijgen is het niet nodig om elkaar in levende lijve te zien. Een bezoekje is een momentopname, en ik baseer mijn adviezen niet op een momentopname. We hebben telefonisch contact, of per video, en daarnaast per mail. Tevens vul je een uitgebreide vragenlijst in. Door dit alles heb ik een duidelijk beeld van de situatie. Mocht je me iets willen laten zien, hoe een bepaalde situatie verloopt bijvoorbeeld, kun je daar altijd een filmpje van maken en opsturen.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het opslaan van cookies. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close